Bloote meide vagina scheren film

bloote meide vagina scheren film

Daarna groeien de haartjes langzaam terug en houd ik het bij met een epilator. Mocht iemand geinteresseerd zijn in een recept: Bewaar in een pot.

Na afkoelen word de suikerhars hard, voor gebruik kun je de hars weer zacht maken door de pot in een pan heet water te zetten. Test of de hars niet te heet is! Breng aan met een spatel op je been. Als strip kan je een stukje katoen gebruiken gewoon een oud laken bijv. Restjes suikerhars zijn onder de douche zo weggespoeld. De katoenen strips kan je makkelijk weer schoonmaken en hergebruiken.

Ik ben qua scheren nogal lui, zeker als het nog geen bikini-weer is. Ik doe mijn oksels om de dag, omdat ik dat haar zelf niet prettig vind. De rest kan me eigenlijk niet meer zo veel schelen, ik scheer mijn benen als ik er zin in heb. Ik laat m'n wenkbrauwen om de 4 a 6 weken epileren met een 'touwtje' in de salon, dat bespaart mijzelf een hoop gedoe. Ik hou t zelf een beetje bij met een pincet in de tussentijd..

Verder scheer ik m'n oksels 2x in de week, onderbenen als ik zie dat t echt nodig is in de zomer dus vaker dan de winter. Ik scheer alles 'daaronder ook', maar vind t idd altijd heel vervelend als er stoppeltjes komen en dan kan t erg gaan jeuken. Dus wie weet dat k binnenkort eens een poging waag om t in de salon te laten waxen. Maar dat lijkt me ook wel spannend en ben benieuwd of de haartjes dan echt veel langer weg blijven.

Iemand hier ervaring mee? Ik ben van huis uit helemaal niet gewend om dingen te scheren. Mijn ouders scheren allebei nooit. Ik was zestien toen ik voor het eerst een keer mijn benen probeerde te scheren. Eigenlijk scheer ik mijn benen nooit. Zo nu en dan mijn oksels en ondanks dat ik een fobie heb voor schaamhaar heb ik echt geen bikinilijn.

Je broek zit er toch overheen. Ik laat het doen in een salon met de hot wax-methode. Dan gaat er vanonderen alles af. Dat waxen door de specialiste doet wel heel erg veel pijn, maar het resultaat is super! Ik laat het om de 2 weken doen. Mijn scheervrije periode is in de winter.

Als het te koud wordt om met blote benen te lopen dan stop k met scheren. Mn oksels scheer k dan nog wel meestal 1 x per 1 a 2 maanden, dat maakt ook niet veel uit omdat k nooit korte mouwen draag, dus toch niemand die ziet of k stoppeltjes heb ; Heb weleens overwogen om mn benen te harsen, maar durf het eigenlijk niet zo goed Vind elke 2 weken wel vaak en duur om het te laten doen, maar voor in de zomer lijkt t me wel ideaal.

Ik scheer eigenlijk alleen mijn oksels. De haren op mijn benen zijn niet zo zichtbaar en ik draag eigenlijk nooit korte broeken, dus daarvoor vind ik het de moeite niet. Mijn vriend is eigenlijk de enige die het ziet en die heeft aangegeven er geen problemen mee te hebben. Hij heeft zelfs liever dat ik het 'daar beneden' niet weghaal, omdat hij dat volwassener vindt.

Dus ik besteed nooit zoveel tijd aan ontharen eigenlijk: De kosten vallen dan reuze mee. Houd er wel rekening mee dat je voor de behandeling bloot vanonder op de behandeltafel moet bij de schoonheidsspecialiste. Als je daar tegenop ziet is het misschien niet zo'n goed idee. Ik zelf vind het ergste dat het zo heel erg veel pijn doet.

Moestal moet ik ervan huilen. De specialiste zegt dat het normaal is dat het pijn doet en dat het niet gek is dat ik dat ik ervan moet huilen. Doen meer klanten zegt ze. Het resultaat is super en als ik buiten sta ben ik de geleden pijn alweer snel vergeten. Het gladde gevoel maakt veel goed. Ik scheer mn benen omdat ik het gewoon chiller vind aanvoelen en ik voel me dan ook gewoon mooier en verzorgder.

Okselhaar heb ik gelukkig niet dus dat hoeft ook niet. En trouwens je bikinilijn kun je beter harsen met van die waxstrips, werkt veel beter, doet uiteindelijk minder pijn dan scheren, en komt ook minder snel terug. Dat 'humans have body hair' irriteert me trouwens enorm, ik vind het gewoon vreselijk lelijk. In elk geval mijn schaamhaar en oksels, soms mijn benen.

Ik doe het omdat haren het oppervlak waarop bacteriën groeien enorm vergroten, vind ze vies. Ik overweeg al een tijdje om de boel 'daar beneden' te laten waxen maar durf ook niet zo goed Maar scheren zoals ik nu doe is ook niet optimaal. Als je de duurdere mesjes koopt, heb je geen last. Alleen de bikinilijn is altijd lastig. Maar ik scheer minimaal twee keer per week alles.

Ook in de winter. Vind het zelf fijn om alles glad te hebbe. Ik epileer met pincet bij gebrek aan een apparaat. In het begin doet dat zeer maar als ik het bijhoudt blijft alleen de pijn van in de houding zitten om bij oksels bikinilijn en benen te kunnen over. Elke week op elke plek minstens een stuk of tien haartjes per week omdat mijn huid anders het epileren ontwend raakt en het weer zeer gaat doen.

Dus ook in de winter, maar wel wat minder vaak. Verder scheer ik met een scheermes voor mannen, die doet het beter en is wendbaarder dan die voor vrouwen en ik hoef niet zo nodig een roze apparaat. Door die combinatie weinig irritatie. Alleen de bovenlip blijft lastig, daar kan ik niet epileren omdat ik het de pijn niet waard vind.

En ik ben erg blij met de scheerzeep stukje van de vergulde hand, te koop bij ah en natuurwinkel. Wat goed dit, dat dit zo open en eerlijk kan. Want, ik dacht al een tijdje dat ik iets fout deed, en de enige met irritatie was. De werkelijkheid is dus dat ik me nu geen zorgen meer hoef te maken.

Ik begin er niet meer aan. Alleen ff oksels in de zomer en de kuiten tot knie. Ze hebben ook een functie die haartjes, dus tis prima zo. Ik scheer oksels wekelijks, benen nooit, omdat m'n haartjes superblond en kort zijn en onder 1 x in de zoveel tijd, weet niet precies hoe vaak..

Ik heb sinds anderhalf jaar een epilator en ben daar erg blij mee! Als je het voor het eerst gebruikt, doet het best veel pijn, maar dat went.

Ik epileer wekelijks na een warm bad of douche, dan zijn je poriën meer geopend en gaat het makkelijker en pijnlozer. Ik doe er alles mee: Ingegroeide haartjes heb ik soms nog wel.. Vrees dat dat altijd gaat blijven: Ik doe alles eens per week scheren. En beneden hou ik een streepje over in het midden, dus niet helemaal kaal.

Ik blijf dat toch het mooiste vinden. Ik 26 scheer me sinds een paar maanden niet meer. Ik kreeg irritatie na het scheren. Ik heb blond haar en onder mijn oksels is de beharing zeer weinig ongeveer 2 bij 1 cm oppervlakte en 2 cm lang okselhaar.

Mijn schaamhaar is ook licht begroeid en blond gekleurd. Mijn vriend vind het super dat ii me niet meer scheer. Mooi dat de oude tijden terugkomen betreft de lichaamshaar van de vrouwen. Helaas kom ik met zulke dames nooit in contact. Je reactie wordt eerst gechecked door een moderator voordat deze geplaatst wordt!

Nouska is redactrice en ervaringsdeskundige voor Proud2Bme. Ze blogt regelmatig en je kan haar vinden op het forum. Elke avond van Gepost op Woensdag 27 april Fit Blogger stopt met ontharen.

Ik heb veel haargroei. Help, ik heb een snor! Reni - Woensdag 27 april Aniek - Woensdag 27 april Dees - Woensdag 27 april Curtis - Woensdag 27 april Olivia - Woensdag 27 april Lost girl - Woensdag 27 april Elke - Woensdag 27 april Anne 93 - Woensdag 27 april Anoniem - Woensdag 27 april X - Woensdag 27 april AnaMan - Woensdag 27 april We denken dat het zo hoort.

Of we vinden dat het zo moet. Mode is zeer dwingend. Zo dwingend dat iedereen die de modewetten niet volgt, weggezet wordt als een gekkie. Wie wil dat nu zijn? De discussie over wel of geen schaamhaar maakt vrouwen onzeker. Moet ik mee in deze trend? Kan ik eigenlijk wel weer gaan daten als ik de pruik niet weghaal? Ik schrijf al bijna dertig jaar over vrouwelijke seksualiteit. Ik spreek al tientallen jaren met vrouwen over intimiteit. De kwestie haar komt vaak aan de orde. Een paar keer per jaar blog ik er weer eens over.

Om de verwarring weg te nemen. Om antwoord op vragen te geven, maar vooral om vrouwen te laten zien waar de kale onderkant vandaan komt. En… wat het voor gevolgen heeft. Ik noemde de onzekerheid. Ik noemde de pukkels en de ingegroeide haren. Ik had het nog niet over de ontdekking van de binnenste schaamlippen. Een van de ingrijpende gevolgen van de kale schaamstreek is dat het vrouwelijke genitaal zichtbaar wordt. Veel vrouwen hebben binnenste schaamlippen die wat naar buiten steken.

Pornoactrices hebben bijna allemaal een designervagina. Die is strak en kaal en oogt als de vagina van een meisje dat nog niet menstrueert. En vrouwen denken en masse: Zo is de industrie van het lippen-knippen ontstaan. Normaal maken die vagina. Weghakken die gekke lellen en vellen. We gaan met spandoeken de straat op voor vrouwen in verre landen bij wie de clitoris wordt weggesneden.

Maar zelf gaan we naar de chirurg omdat we onze vagina willen laten bijpunten? Ik snap het niet. En ik vind het zorgwekkend. Vrouwen gebruiken hun vagina voor diverse zaken. Als deskundige op het gebied van vrouwelijke seksualiteit en het vallei-orgasme hou ik me bezig met plezier. Ik geef vrouwen seksuele voorlichting opdat ze meer seksueel plezier beleven.

Daar is nogal een tekort aan. Vrouwen kennen hun eigen lijf niet. En vrouwen weten niets van schaamhaar. Want — nu komt het — schaamhaar heeft een functie. Inderdaad, het beschermt de vagina tegen infecties en ander ongerief.

...

Kleinekutjes klein vrouwtje neuken

Soms groeien ze zo sterk in dat een dokter je moet helpen om van de pijnlijke ingegroeide haar af te komen. Scheer je schaamstreek altijd met de richting mee, dus van boven naar beneden. Als je van beneden naar boven scheert kun je eerder kans hebben op bultjes en ingegroeide haren. Veel jonge vrouwen vinden dit erg prettig. Vooral wanneer je in bikini loopt is het fijn om te weten dat er geen schaamhaar uit jouw bikinibroekje kan steken.

Sommige vrouwen vinden een kale schaamstreek een beetje raar, alsof je een meisje van 10 jaar bent. Je schaamstreek kun je ontharen met een scheermes, maar ook een Brazilian wax is populair. Pas op met obsessief scheren, want je kunt je huid flink verpesten.

Denk maar aan al die ingegroeide haartjes… Scrub je huid regelmatig en scheer altijd met de haren mee. De landingsbaan Bij een landingsbaan is al het schaamhaar weggeschoren, op een dikke of dunne streep in het midden na.

Wil jij een nette landingsbaan? Laat je haren eerst een paar millimeter uitgroeien als je kaal bent. Scheer eerst je liezen. Ga baan voor baan, linkerkant, rechterkant, steeds centraler op je venusheuvel. Hoe dik of dun je de streep wil hebben ligt helemaal aan jou.

Vaak wordt 1 tot 2 centimeter aangehouden. De deurmat Een kort bijgehouden bosje schaamhaar heet ook wel deurmat, kokosmat of grasmat genoemd. Je kunt het schaamhaar bijhouden met een schaar of een speciale trimmer.

Figuurtjes Er bestaan speciale sjablonen die je op je schaamhaar kunt neerzetten. Denk aan een sterretje, een hartje, een zonnetje - alles kan! Volle bos De een gruwelt ervan en de ander vindt het heerlijk: Voordelen van een volle bos zijn: Als je er zelf geen moeite mee hebt, jouw vriend het mooi vindt of je hebt geen relatie, waarom zou je jezelf dan scheren of harsen? Je kunt ervoor kiezen om je schaamlippen en tussen je billen wel te scheren en het schaamhaar op de voorkant de venusheuvel wel te laten staan.

Ben je benieuwd hoe andere meiden hun schaamhaar bijhouden? Kijk bij het schaamhaar topic op het Girlscene forum. Scheer jij al je schaamhaar weg? Laat je een gedeelte staan of doe je niets daar beneden? Thinkstock  Bron , bron. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen. T kan heel onhygiënisch zijn en als je een bikini draagt kan het eruit steken. Helemaal kaal, een landingsbaan, een driehoekje of iets creatiefs, haast geen enkele vrouw draagt haar schaamhaar nog au naturel.

We scheren, trimmen, harsen en waxen er op los. Zodra je schaamhaar weer begint te groeien, jeukt het en als je niet oppast zit je opeens met ingegroeide haren en pukkeltjes.

Waarom doen we dit? Waarom laten we niet gewoon lekker de boel groeien? Dit is natuurlijk onzin. Je kunt het vies vinden, maar het is níet vies. Was jij je nooit en hangen de klonters geronnen menstruatiebloed in je schaamhaar, ja, dát is vies. Tja, dat is niet erg charmant. Ook is het niet heel erg aantrekkelijk om allemaal wilde haren onder een mooi bikinibroekje vandaan te zien piepen. Maar dit is nog geen reden om al je schaamhaar te scheren of slechts een klein toefje over te laten.

Je hoeft alleen maar je bikinilijn bij te werken en op je vulva kan de boel gewoon blijven zitten. Vond men schaamhaar toen niet vies en lelijk? Schaamhaar was toen heel gewoon. Dus waar is het mis gegaan?

bloote meide vagina scheren film

Daarna groeien de haartjes langzaam terug en houd ik het bij met een epilator. Mocht iemand geinteresseerd zijn in een recept: Bewaar in een pot.

Na afkoelen word de suikerhars hard, voor gebruik kun je de hars weer zacht maken door de pot in een pan heet water te zetten. Test of de hars niet te heet is!

Breng aan met een spatel op je been. Als strip kan je een stukje katoen gebruiken gewoon een oud laken bijv. Restjes suikerhars zijn onder de douche zo weggespoeld.

De katoenen strips kan je makkelijk weer schoonmaken en hergebruiken. Ik ben qua scheren nogal lui, zeker als het nog geen bikini-weer is. Ik doe mijn oksels om de dag, omdat ik dat haar zelf niet prettig vind. De rest kan me eigenlijk niet meer zo veel schelen, ik scheer mijn benen als ik er zin in heb.

Ik laat m'n wenkbrauwen om de 4 a 6 weken epileren met een 'touwtje' in de salon, dat bespaart mijzelf een hoop gedoe. Ik hou t zelf een beetje bij met een pincet in de tussentijd.. Verder scheer ik m'n oksels 2x in de week, onderbenen als ik zie dat t echt nodig is in de zomer dus vaker dan de winter. Ik scheer alles 'daaronder ook', maar vind t idd altijd heel vervelend als er stoppeltjes komen en dan kan t erg gaan jeuken.

Dus wie weet dat k binnenkort eens een poging waag om t in de salon te laten waxen. Maar dat lijkt me ook wel spannend en ben benieuwd of de haartjes dan echt veel langer weg blijven. Iemand hier ervaring mee? Ik ben van huis uit helemaal niet gewend om dingen te scheren. Mijn ouders scheren allebei nooit. Ik was zestien toen ik voor het eerst een keer mijn benen probeerde te scheren. Eigenlijk scheer ik mijn benen nooit. Zo nu en dan mijn oksels en ondanks dat ik een fobie heb voor schaamhaar heb ik echt geen bikinilijn.

Je broek zit er toch overheen. Ik laat het doen in een salon met de hot wax-methode. Dan gaat er vanonderen alles af. Dat waxen door de specialiste doet wel heel erg veel pijn, maar het resultaat is super!

Ik laat het om de 2 weken doen. Mijn scheervrije periode is in de winter. Als het te koud wordt om met blote benen te lopen dan stop k met scheren. Mn oksels scheer k dan nog wel meestal 1 x per 1 a 2 maanden, dat maakt ook niet veel uit omdat k nooit korte mouwen draag, dus toch niemand die ziet of k stoppeltjes heb ; Heb weleens overwogen om mn benen te harsen, maar durf het eigenlijk niet zo goed Vind elke 2 weken wel vaak en duur om het te laten doen, maar voor in de zomer lijkt t me wel ideaal.

Ik scheer eigenlijk alleen mijn oksels. De haren op mijn benen zijn niet zo zichtbaar en ik draag eigenlijk nooit korte broeken, dus daarvoor vind ik het de moeite niet. Mijn vriend is eigenlijk de enige die het ziet en die heeft aangegeven er geen problemen mee te hebben. Hij heeft zelfs liever dat ik het 'daar beneden' niet weghaal, omdat hij dat volwassener vindt.

Dus ik besteed nooit zoveel tijd aan ontharen eigenlijk: De kosten vallen dan reuze mee. Houd er wel rekening mee dat je voor de behandeling bloot vanonder op de behandeltafel moet bij de schoonheidsspecialiste. Als je daar tegenop ziet is het misschien niet zo'n goed idee. Ik zelf vind het ergste dat het zo heel erg veel pijn doet. Moestal moet ik ervan huilen. De specialiste zegt dat het normaal is dat het pijn doet en dat het niet gek is dat ik dat ik ervan moet huilen.

Doen meer klanten zegt ze. Het resultaat is super en als ik buiten sta ben ik de geleden pijn alweer snel vergeten. Het gladde gevoel maakt veel goed.

Ik scheer mn benen omdat ik het gewoon chiller vind aanvoelen en ik voel me dan ook gewoon mooier en verzorgder. Okselhaar heb ik gelukkig niet dus dat hoeft ook niet. En trouwens je bikinilijn kun je beter harsen met van die waxstrips, werkt veel beter, doet uiteindelijk minder pijn dan scheren, en komt ook minder snel terug.

Dat 'humans have body hair' irriteert me trouwens enorm, ik vind het gewoon vreselijk lelijk. In elk geval mijn schaamhaar en oksels, soms mijn benen. Ik doe het omdat haren het oppervlak waarop bacteriën groeien enorm vergroten, vind ze vies.

Ik overweeg al een tijdje om de boel 'daar beneden' te laten waxen maar durf ook niet zo goed Maar scheren zoals ik nu doe is ook niet optimaal. Als je de duurdere mesjes koopt, heb je geen last. Alleen de bikinilijn is altijd lastig. Maar ik scheer minimaal twee keer per week alles. Ook in de winter. Vind het zelf fijn om alles glad te hebbe. Ik epileer met pincet bij gebrek aan een apparaat. In het begin doet dat zeer maar als ik het bijhoudt blijft alleen de pijn van in de houding zitten om bij oksels bikinilijn en benen te kunnen over.

Elke week op elke plek minstens een stuk of tien haartjes per week omdat mijn huid anders het epileren ontwend raakt en het weer zeer gaat doen.

Dus ook in de winter, maar wel wat minder vaak. Verder scheer ik met een scheermes voor mannen, die doet het beter en is wendbaarder dan die voor vrouwen en ik hoef niet zo nodig een roze apparaat.

Door die combinatie weinig irritatie. Alleen de bovenlip blijft lastig, daar kan ik niet epileren omdat ik het de pijn niet waard vind. En ik ben erg blij met de scheerzeep stukje van de vergulde hand, te koop bij ah en natuurwinkel. Wat goed dit, dat dit zo open en eerlijk kan. Want, ik dacht al een tijdje dat ik iets fout deed, en de enige met irritatie was. De werkelijkheid is dus dat ik me nu geen zorgen meer hoef te maken. Ik begin er niet meer aan.

Alleen ff oksels in de zomer en de kuiten tot knie. Ze hebben ook een functie die haartjes, dus tis prima zo. Ik scheer oksels wekelijks, benen nooit, omdat m'n haartjes superblond en kort zijn en onder 1 x in de zoveel tijd, weet niet precies hoe vaak.. Ik heb sinds anderhalf jaar een epilator en ben daar erg blij mee!

Als je het voor het eerst gebruikt, doet het best veel pijn, maar dat went. Ik epileer wekelijks na een warm bad of douche, dan zijn je poriën meer geopend en gaat het makkelijker en pijnlozer. Ik doe er alles mee: Ingegroeide haartjes heb ik soms nog wel.. Vrees dat dat altijd gaat blijven: Ik doe alles eens per week scheren.

En beneden hou ik een streepje over in het midden, dus niet helemaal kaal. Ik blijf dat toch het mooiste vinden. Ik 26 scheer me sinds een paar maanden niet meer. Ik kreeg irritatie na het scheren. Ik heb blond haar en onder mijn oksels is de beharing zeer weinig ongeveer 2 bij 1 cm oppervlakte en 2 cm lang okselhaar. Mijn schaamhaar is ook licht begroeid en blond gekleurd. Mijn vriend vind het super dat ii me niet meer scheer.

Mooi dat de oude tijden terugkomen betreft de lichaamshaar van de vrouwen. Helaas kom ik met zulke dames nooit in contact. Je reactie wordt eerst gechecked door een moderator voordat deze geplaatst wordt! Nouska is redactrice en ervaringsdeskundige voor Proud2Bme. Ze blogt regelmatig en je kan haar vinden op het forum. Elke avond van Gepost op Woensdag 27 april Fit Blogger stopt met ontharen. Ik heb veel haargroei. Help, ik heb een snor! Reni - Woensdag 27 april Aniek - Woensdag 27 april Dees - Woensdag 27 april Curtis - Woensdag 27 april Olivia - Woensdag 27 april Lost girl - Woensdag 27 april Elke - Woensdag 27 april Anne 93 - Woensdag 27 april Anoniem - Woensdag 27 april X - Woensdag 27 april AnaMan - Woensdag 27 april We denken dat het zo hoort.

Of we vinden dat het zo moet. Mode is zeer dwingend. Zo dwingend dat iedereen die de modewetten niet volgt, weggezet wordt als een gekkie. Wie wil dat nu zijn?

De discussie over wel of geen schaamhaar maakt vrouwen onzeker. Moet ik mee in deze trend? Kan ik eigenlijk wel weer gaan daten als ik de pruik niet weghaal? Ik schrijf al bijna dertig jaar over vrouwelijke seksualiteit. Ik spreek al tientallen jaren met vrouwen over intimiteit. De kwestie haar komt vaak aan de orde. Een paar keer per jaar blog ik er weer eens over. Om de verwarring weg te nemen. Om antwoord op vragen te geven, maar vooral om vrouwen te laten zien waar de kale onderkant vandaan komt.

En… wat het voor gevolgen heeft. Ik noemde de onzekerheid. Ik noemde de pukkels en de ingegroeide haren. Ik had het nog niet over de ontdekking van de binnenste schaamlippen. Een van de ingrijpende gevolgen van de kale schaamstreek is dat het vrouwelijke genitaal zichtbaar wordt. Veel vrouwen hebben binnenste schaamlippen die wat naar buiten steken. Pornoactrices hebben bijna allemaal een designervagina. Die is strak en kaal en oogt als de vagina van een meisje dat nog niet menstrueert.

En vrouwen denken en masse: Zo is de industrie van het lippen-knippen ontstaan. Normaal maken die vagina. Weghakken die gekke lellen en vellen. We gaan met spandoeken de straat op voor vrouwen in verre landen bij wie de clitoris wordt weggesneden. Maar zelf gaan we naar de chirurg omdat we onze vagina willen laten bijpunten?

Ik snap het niet. En ik vind het zorgwekkend. Vrouwen gebruiken hun vagina voor diverse zaken. Als deskundige op het gebied van vrouwelijke seksualiteit en het vallei-orgasme hou ik me bezig met plezier.

Ik geef vrouwen seksuele voorlichting opdat ze meer seksueel plezier beleven. Daar is nogal een tekort aan. Vrouwen kennen hun eigen lijf niet. En vrouwen weten niets van schaamhaar. Want — nu komt het — schaamhaar heeft een functie.

Inderdaad, het beschermt de vagina tegen infecties en ander ongerief.

...


Kutje hard neuken wiebelende tieten


Niet zoveel werk en mijn oksels kunnen er veel beter tegen dan vroeger. Ik heb daar eigenlijk nooit meer last van irritatie, behalve als ik een heftige deodorant, direct na het scheren gebruik. Bij een milde versie heb ik daar gelukkig geen last meer van.

Toch blijft het een herhaaldelijk klusje dat ik tijdens douchebeurten zal blijven doen. Benen scheren kwam er later bij. Ik zag dat vrouwen vaak gladde, haarloze benen hadden. In de reclame van Venus schitterde de vrouwen op het strand met hun glimmende schenen. Dat wilde ik ook wel. In het scheren zelf ben ik wat beter geworden, maar de veilige scheermesjes die ik gebruik zijn vaak wel duur en snel minder scherp.

Ook moet je ze weggooien, wat ik erg zonde vind. Ik moet me eigenlijk altijd insmeren na een scheerbeurt, maar dat vergeet ik nog wel eens of sla ik over vanwege ochtend-stress. Scheren is in ieder geval niet zo goed voor mijn huid. Hoe vaak moet je je benen scheren? Tot hoe ver scheer je je benen? En welk mesje werkt het beste? Dat is heel persoonlijk natuurlijk. De een scheert enkel haar onderbenen, de ander scheert haar bovenbenen ook en weer een ander hoeft haar benen, bijvoorbeeld vanwege heel blond, zacht haar, maar eens in de maand te scheren, terwijl de ander elke douchebeurt op de grond zit in de douche of onhandig met scheerschuim staat te klooien bij de wasbak.

Hoe vaak moet je het daar beneden scheren en bovenal: Hoeveel en waar scheer je het weg? Ook dat is iets heel persoonlijks. De meeste vrouwen die zich daar beneden ontharen, scheren het als een driehoek of streepje, heel sommigen scheren al het haar weg. Er zijn ook vrouwen die enkel weghalen wat buiten hun bikini broekje komt, dus letterlijk de bikinilijn ontharen.

Een op de vijf vrouwen wisselt wel eens in model. Ik ga jullie natuurlijk niet verraden of en in welk model ik het scheer. Een klein stukje privacy is denk ik wel gepast, TMI. Maar ik wil best vertellen dat ik regelmatig sta te hannesen in de badkamer, onder de douche. Want zo smooth als de modellen in de Venus reclame hun benen scheren, zo ziet het er in de realiteit echt niet uit!

Ik gebruik kokosolie in een scrub als scheerschuim, omdat dit natuurlijk is en ik jeuk kreeg van de parfummetjes die daar in zitten. Maar wat is het toch een gedoe, je bikinilijn glad en mooi houden. Ten eerste omdat je huid daar vrij kwetsbaar is, een scheermesje je huid kan helpen uitdrogen en het terugroeien bij veel vrouwen jeuk veroorzaakt. Ingegroeide haartjes en de hele rataplan zijn dan ook niet onbekend bij veel vrouwen.

En dat is natuurlijk geen pretje daar beneden. Echt glad blijft het bij veel vrouwen ook niet voor lange tijd. Dus wil je het echt heel glad houden, dan moet er toch vaak geschoren worden.

Ook wenkbrauwen, 'bakkebaardjes' en snorretjes dienen geschoren te worden als ik de media zo moet geloven. Ikzelf onthaar mijn bovenlip met een pincet en mijn wenkbrauwen houd ik een klein beetje bij daarmee. Heb je doorlopende wenkbrauwen of wilde haartjes dan wordt dat vaak vooral bij modellen toegestaan, maar op school was dat weer anders.

Ik werd er op school namelijk om uitgelachen of 'Bert' genoemd dat ik best wel opvallende wenkbrauwen had. Heb jij wel eens een model of filmster gezien die deze haartjes gewoon liet staan of waarbij dit niet was weggephotoshopt?

Je kunt dit harsen, scheren of met een pincet weghalen. Bij harsen heb je langer resultaat, maar ga je soms wel vervellen of een dag lang met een rode spatiebalk onder je neus over straat.

Dit is een goede vraag om jezelf eens te stellen. Het idee dat vrouwen er altijd maar mooi glad bij moeten lopen, waarom is dat eigenlijk? Youtube-meisje en inspirator op het gebied van vrouw-zijn, Victoria van het Youtubekanaal en de website Femmehead maakte daar drie video's over, waaronder een over okselhaar, gezichtshaar, been haar en schaamhaar.

Goede vragen om over na te denken, stelt ze in haar video's. Want waarom scheren we onszelf eigenlijk, ondanks alle bultjes, ingegroeide haartjes, snijwondjes, onhandige poses onder de douche, prikkelende deodorants, jeuk en schrale huid? Vanwege het oordeel van een ander, of omdat je anders uitgelachen wordt? Wat is de reden dat jij je scheert? Harsen, ik heb het wel eens geprobeerd, maar echt een succes was het niet.

Ik vond dat de haartjes niet lang genoeg wegbleven, het deed pijn en de plakkerige strips werkten niet optimaal. Scheren heeft mijn voorkeur, maar ook dat heeft niet lang resultaat natuurlijk. Er zijn nog een heleboel manieren om jezelf te ontharen, zoals ontharingscrème, laseren, professioneel laten harsen, epileren of de touwtjes-methode. Wat gebruik jij graag en waarom? Niet alles kun je voor alle vier de hierboven beschreven zones gebruiken.

Bepaalde ontharings-methoden zijn te heftig voor je bikinilijn, gezicht of schenen. Het is dus echt even ontdekken wat bij jou past en wat fijn voelt. Altijd glad en vers-geschoren door het leven gaan is geen optie. Dat bestaat helaas niet, hoe graag we dat misschien ook zouden willen.

Stoppeltjes, terug groeiende haartjes, het hoort er nu eenmaal bij. Dus hoe vaak scheer je je lichaamshaar? Dat is helemaal aan jou. Accepteer je dat je nu eenmaal stoppeltjes hebt de dagen na het scheren en scheer je jezelf pas weer een week of twee daarna of lig je om de dag in de spagaat om alles glad en strak in model te houden?

Sommige vrouwen scheren bepaalde lichaamsdelen alleen in de zomer, omdat het dan zichtbaar is in bikini, topjes of shorts. Veel vrouwen scheren minder in de winter, maar blijven dit toch doen. Hoe zit dat bij jou? En is het misschien ook gewoon goed om regelmatig een scheer-vrije periode in te lassen? Even je huid met rust laten, gewoon je haartjes laten groeien, je huid laten herstellen en schijt hebben aan het schoonheidsideaal, wat je partner ervan vindt of hoe mensen dan over je denken?

Even aan je lichaam denken, en het tijd geven te herstellen en te zijn hoe het is? Een scheervrije periode vind ik best wel heftig als het gaat om je oksels. Want dat is iets dat ik niet zo fris vind als ik dat bij anderen zie, dus doe ik dat zelf ook niet. Dat scheer ik wel echt om de dag. Bikinilijn houd ik gewoon netjes bij.

Niet alles hoeft weg, maar dat er geen haartjes je onderbroek uit komen: Je hoeft alleen maar je bikinilijn bij te werken en op je vulva kan de boel gewoon blijven zitten. Vond men schaamhaar toen niet vies en lelijk? Schaamhaar was toen heel gewoon. Dus waar is het mis gegaan? In werd pornografie gelegaliseerd in Nederland.

Tot die tijd was het behoorlijk lastig om aan vieze boekjes en filmpjes te komen en tegenwoordig is het een uitdaging om over internet te surfen en géén pornografie tegen te komen.

Porno werd booming business. De porno-industrie groeide explosief en terwijl de eerste pornofilms nog heerlijk kneuterig waren, kwam producers er al snel achter dat met het groeiende aanbod, ze zich moesten onderscheiden. Meer verschillende standjes, verhaallijnen, maar ook meer close-ups.

Bij een ongeschoren vrouw is het behoorlijk lastig om een close-up te maken van hoe ze gepenetreerd wordt. Lesbisch bdsm stel scheert kutje. Fredje mag mama's kutje scheren.

Aziatisch sletje krijgt geen toestemming om haar kut te scheren. Geil kutje pist in haar slipje als voorbereiding op het scheren. Mature scheert kut met een lul in haar bips.

Een knip en scheerbeurt voor de zwaarbehaarde kut van Vanessa. Latina waxt haar kutje. Broodnodige knipbeurt maakt Vanessa geil. Ryann Parks klaar voor sex na kutje scheren.

Mama geeft een showtje onder de douche. Rustig kutje scheren gaat niet met Danny in de buurt. Mama dacht dat ze alleen thuis was, helaas